Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

Обявленията за малки обществени поръчки няма да се публикуват в сайта на "Държавен вестник" съгласно Постановление № 342 от 30.12.2008 г. на Министерски съвет за изменение и допълнение на нормативни актове, обнародвано в брой 3 от 13.01.2009 г.

 (източник "Държавен вестник")    

 
Печат Е-мейл

Автор:  Пол Барроу

Пол Барроу е известен инвеститор във Великобритания, автор на книгата „Бизнес – планът, който работи”, дели процесът на бизнес – планирането на 10 основни стъпки, които обхващат всички етапи от изготвянето на плана. Да разгледаме тези стъпки. Мислим, че те ще помогнат на хората, които планират осъществяването на своята бизнес – идея.

1. Определете целта на бизнес – плана, на кого ще го показвате
Преди да започнете да пишете бизнес – план, трябва да сте наясно, за какво го пишете. Структурата на плана може да се избира в зависимост от целите, които искате да постигнете. Има разлика да пишете бизнес – план, за да привлечете външно финансиране или да го подготвяте за вътрешно използване, за да покажете развитието на новия си проект. В различните вариянти на плана трябва да акцентирате върху различни неща. Не съществува универсална структура на бизнес – план. Всеки план се пише с някаква цел.

2. Обяснете деловата си идея и разкажете, какво вече сте постигнали
Може да изглежда, че тази стъпка е необходима само за бизнес – плана за външно финансиране, но това не е така. Тази точка от плана може да Ви потрябва дори в случай, ако пишете план за себе си и своя екип. Така по – лесно ще можете да разберете, какво сте постигнали към момента. Имайки тези данни, по – лесно ще планирате бъдещите си резултати.

 продължение