Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

нередности И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, финансирани от ЕС, европроекти – практически примери, казуси и дискусия 2023ИЗМАМИ, ИНДИКАТОРИ НА ИЗМАМА, КОРУПЦИЯ И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЕВРОПРОЕКТИ- ЕВРОПЕЙСКА ПРАВНА РАМКА, АНАЛИЗ НА РИСКА И ПРЕВЕНЦИЯ НА ИЗМАМИТЕ И КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ.

(ЧАСТ 1)


20 октомври 2023 г.

Лектор: Дора Бурова- сертифициран одитор, експерт обществени поръчки с над 15 години опит в сферата на контрола на публичните финанси, включително контрола на обществени поръчки, финансирани със средства от ЕС


гр. София, хотел РАМАДА ****, бул. Мария Луиза 133, зала Рубин


Рамада хотел, снимка


Целева група: експерти по обществени поръчки; експерти с отговорности по управление и изпълнение на европейски проекти – по ЕСИФ, ЕСФУ, НПВУ и др.; експерти с контролни функции – вътрешни/ външни одитори, финансови контрольори, финансови инспектори, експерти, които изпълняват управленска верификация, експерти, които изпълняват предварителен и последващ контрол на разходи/ обществени поръчки и др.

Подходящо за:

- бенефициенти/крайни получатели по ЕСИФ, ЕСФУ, НПВУ;

- администрации, които изпълняват функции в системата за управление и контрол по ЕСИФ, ЕСФУ и НПВУ


Цел:

1) да се придобият практически знания и умения за отговорностите при управлението, изпълнението и контрола на проекти относно индикаторите на измама, корупцията и конфликта на интереси;

2) да се дискутират добри практики за управление на риска от измами и конфликт на интереси – подходящи мерки за избягване и установяване;

3) да се обсъдят практически казуси и примери.


Обучението включва преглед на:

- европейска правна рамка относно измамите, индикаторите на измама, корупцията и конфликта на интереси, включително Насоките относно избягването и управлението на конфликти на интереси съгласно Финансовия регламент (2021/C 121/01) и др.;

- добри практики за управление на риска от измами и конфликта на интереси при управлението, изпълнението и контрола на европроекти – идеи за примерни мерки за избягване, установяване и реакция;

- казуси от практиката на Съда на Европейския съюз относно конфликта на интереси.


ПРОГРАМА


20 октомври 2023 г. (петък)09.00-09.30 Регистрация на участниците

09.30-11.00   Понятия за измама, индикатори на измама и корупция съгласно европейското законодателство - Директива (ЕС) 2017/1371 на Европейския парламент и на Съвета и  Делегиран регламент (ЕС) 2015/1970 на Комисията.

Измами, корупция и конфликт на интереси – правни последици при изпълнението на европроекти по ЕСИФ, ЕСФУ и НПВУ.

Установяване на конфликт на интереси в процедури за обществени поръчки за структурни действия Практическо ръководство за ръководители на OLAF.

11.00-11.30 Кафе пауза

11.30-13.00  Понятие за конфликт на интереси съгласно чл. 61 от Регламент (ЕС, ЕВРАТОМ) 2018/1046 на Европейския парламент и на Съвета.

Интерпретация на понятието за конфликт на интереси съгласно Насоките на ЕК относно избягването и управлението на конфликта на интереси съгласно Финансовия регламент (2021/C 121/01).

13.00-14.00 Обяд в ресторанта на хотела

14.00-15.30  Индикаторите на измама - превенция, разкриване, докладване, анализ и управление на риска от измама.

Добри практики за превенция на измамите при определяне на засегнатите процеси и длъжностни лица, възможни контролни механизми.

15.30- 16.00 Кафе пауза

16.00- 17.30 

Конфликт на интереси – превенция, разкриване, отстраняване и докладване, анализ и управление на риска от конфликт на интереси, индикатори за конфликт на интереси

Добри практики за превенция на конфликта на интереси при определяне на засегнатите процеси и длъжностни лица, възможни контролни механизми.

Решаване на практически задачи.

Лектор: Дора Бурова

17.30 Закриване на семинара и раздаване на сертификати.Такса за участие в семинара: 368 лв. (без ДДС)

В таксата са включени: зала, лекции 8 уч. ч., техническо оборудване, учебни материали, 2 кафе- паузи, 1 обяд в ресторанта на хотела, сертификат за преминато обучение.

Отстъпки: При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка% отстъпка


Начин на плащане: по банков път 
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД 
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514


За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие до 18.10.2023 г., или до изчерпване на местата в залата!!! Фактурите по извършените плащания се получават на семинара.

В основание на плащане посочете '' Участие в семинар на 20.10.2023' г.'

Ако имате нужда от хотелско настаняване, моля свържете се с нас!

Допълнителна информация: В София РАМАДА Хотел****, цени за наши участници- заплаща се на хотела:

  • единична стая - 90 лв. с богата закуска на блок маса, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет, 9% ДДС и застраховка.
  • двойна стая- 110 лв. с богата закуска на блок маса, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет, 9% ДДС и застраховка.


За повече информация: 0889 416 048 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Фирма ТБМ Консултинг ЕООД си запазва правото за промени в програмата при непредвидени обстоятелства!!!