Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

обществени поръчки- нередности при възлагане, финансирани със средства от ЕС – практически примери и дискусия ЗОП 2022НЕРЕДНОСТИ ПРИ ВЪЗЛАГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, ФИНАНСИРАНИ СЪС СРЕДСТВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ- ПРАКТИЧЕСКИ ПРИМЕРИ ЗА НЕРЕДНОСТИ И ДИСКУСИЯ НА ВЪЗМОЖНИ ПРЕВАНТИВНИ ДЕЙСТВИЯ


27 октомври 2022 г.

ПРИСЪСТВЕН СЕМИНАР + УЕБИНАР

Лектор: Дора Бурова- сертифициран одитор, експерт обществени поръчки с над 15 години опит в сферата на контрола на публичните финанси, включително контрола на обществени поръчки, финансирани със средства от ЕС


гр. София, хотел РАМАДА ****, бул. Мария Луиза 133, зала Рубин


Рамада хотел, снимка


Целева група: експерти по обществени поръчки; експерти с отговорности по управление и изпълнение на европейски проекти; експерти с контролни функции – вътрешни одитори, финансови контрольори и др.


Цел:  

1) да се придобият практически знания и умения за нередностите при възлагане на обществени поръчки;

2) да се обсъдят практически казуси и примери за илюстриране на нередности при възлагането на обществени поръчки;

3) да се дискутират идеи за прилагане на мерки за избягване на грешките при прилагане на законодателството по обществени поръчки.


Обучението включва преглед на:

- законодателството по обществени поръчки и Насоките за определяне на финансови корекции, които се правят върху разходите, финансирани от Европейския съюз, при несъответствие с правилата за възлагане на обществени поръчки, приети с решение на Европейската комисия от 14.05.2019 г.

- примери за нередности при прилагане на законодателството по обществени поръчки;

- анализ на съдебна практика и на практика на органите от системата за управление и контрол на средствата от ЕС;

- идеи за оптимизиране на процеса по възлагане на обществени поръчки.


ПРОГРАМА


27 октомври 2022 г. (четвъртък)09.00-09.30 Регистрация на участниците

09.30-11.00   Нередности при подготовка и обявяване на обществени поръчки (част 1) – определяне на приложим ред за възлагане и вид процедура; срокове за получаване на офертите и достъп до документацията за поръчката.

Решаване на практически задачи и дискусия.

11.00-11.30 Кафе пауза

11.30-13.00  Нередности при подготовка и обявяване на обществени поръчки (част 2) – първоначално обявени условия (предмет на поръчката, основания за отстраняване на участниците, критерии за подбор и документи за доказването им, критерий за възлагане и показатели за оценка, включително методика за оценка, когато е приложимо, технически спецификации).

Решаване на практически задачи и дискусия.

13.00-14.00 Обяд в ресторанта на хотела

14.00-15.30  Нередности при провеждане на процедурата (част 1) – избор на изпълнител и отстраняване на участниците; прилагане на методиката за оценка; прилагане на процедурите за установяване на липсите и нередовностите в документите относно личното състояние и съответствието с критериите за подбор; прилагане на процедурата при необичайно благоприятни оферти.

Решаване на практически задачи и дискусия.

15.30- 16.00 Кафе пауза

16.00- 17.30  Нередности при провеждане на процедурата (част 2) – пазарни консултации и избор на участвал в пазарните консултации изпълнител; одитна следа; конфликт на интереси; съглашения против конкуренцията.

Нередности при изпълнението на договора за поръчка – изменение преди и след сключване на договора относно цена, предмет, технически спецификации, срок за изпълнение, др. предложения, въз основа на които участникът е избран за изпълнител.

Решаване на практически задачи и дискусия.

                                                                                                                           Лектор: Дора Бурова

17.30 Закриване на семинара и раздаване на сертификатиТакса за участие в семинара:  328 лв. (без ДДС)

В таксата са включени: зала, лекции 8 уч. ч., техническо оборудване, учебни материали, 2 кафе- паузи, 1 обяд в ресторанта на хотела, сертификат за преминато обучение.

Отстъпки: При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка% отстъпка


Начин на плащане: по банков път 
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД 
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514


За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие до 25.10.2022 г., или до изчерпване на местата в залата!!! Фактурите по извършените плащания се получават на семинара.

В основание на плащане посочете '' Участие в семинар на 27.10.2022' г.'

Ако имате нужда от хотелско настаняване, моля свържете се с нас!

Допълнителна информация: В София РАМАДА Хотел****, цени за наши участници- заплаща се на хотела:

  • единична стая - 80 лв. с богата закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, безжичен интернет.
  • двойна стая- 100 лв. със закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет.


ВАЖНО!!! За участниците, които нямат възможност да присъстват в залата, може да го гледат ОНЛАЙН чрез платформата Zoom!!!

Уебинарът ще се проведе и през платформата Zoom (www.zoom.us).

Достъпът до обучението ще се осъществи чрез активиране на линк, който ще получите на посочения от Вас имейл, ден преди началото на уебинара. С този имейл ще Ви изпратим и допълнителна информация за уебинара. Всеки участник ще може да влиза в уебинара САМО от едно устройство.

Технически изисквания за участие в уебинара: персонален компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон. Работеща аудио система на устройството (тонколона/и или слушалки). Стабилна интернет връзка.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по темата на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .Лекторът ще ги коментира по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение !!!

Крайният срок за заявяване и заплащане на уебинара е 25 октомври 2022 г.


За заявяване на участие, кликнете тук.


За повече информация: 0889 416 048 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Фирма ТБМ Консултинг ЕООД си запазва правото за промени в програмата при непредвидени обстоятелства!!!