Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

Семинари КТ 2021 г, ПРОМЕНИ В КОДЕКСА НА ТРУДА за 2021

Уебинар в zoom.us


НОВИ ПРОМЕНИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ В УРЕДБАТА НА ТРУДОВИТЕ ОТНОШЕНИЯ ПРЕЗ 2021 г.


26 януари 2021 г.


Лектор: ТЕОДОРА ДИЧЕВА- Началник отдел „Социална политика, образование, здравеопазване и околна среда“ при Омбудсмана на РБългария

Zoom

ОНЛАЙН СЕМИНАР


ПРОГРАМА


26.01.2021 г. (вторник)09.00- 09.30 ч. Вход в онлайн платформата и откриване на уебинара

09.30 – 11.00 ч.  Промени и актуални въпроси на трудовите отношения през 2021 г.

1. Задължения на работодателите в началото на годината: отчитане на извънредния труд, изготвяне на списък с работни честа за трудоустроени и изпълнение на квоти по Закона за хората с увреждания, уведомяване на работниците за дължимия им се платен годишен отпуск и др.

2. Промените, направени в Кодекса на труда првез м. декември 2020 година, в Наредба за работното време, почивките и отпуските, в Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, в Закона за хората с увреждания във връзка с изпълнение на квотата. и в др. нормативни актове.

- Задължения на работодателите.

- Нови възможности на страните по трудовото правоотношение.

- Разпоредби в подкрепа на работодателите, които трябва да организират дейността на предприятието във време на извънредна епидемична обстановка: работа от разстояние, непълно работно време, гъвкави форми на работно време и т.н.

3. Промените в трудовото законодателство, приложими при въведено извънредно положение и извънредна епидемична обстановка. Трудовият договор за работа от разстояние (home office) за възлагане на работа от дома, обявяване на престой при преустановяване на работата или въвеждане на непълно работно време при извънредна епидемична обстановка. Изисквания към работодателите във връзка с възлагането на работа от разстояние и за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

11.00 - 11.15 ч. Почивка

11.15 - 12.30 ч.  4. Най важното за сумирано отчитане на работното време: особености, права и ограничения. Най- важните изисквания на трудовото законодателство при сумирано отчитане на работното време, както и новите тенденции за прилагане на разпоредбите, с оглед направените промени в КТ.

- Променя ли се реда за изчисляване на размера на обезщетението за неизползван платен годишен отпуск.
- Новият размер на допълнителното трудово възнаграждение за нощен труд.

5. Възможности за ползване на вътрешно заместване по чл. 259 от КТ - един законов начин да преразпределите човешкия ресурс в предприятието, за да заместите отсъстващ работник или служител, без полагане на извънреден труд. Форми на вътрешно заместване, документиране, ограничения за прилагането му, заплащане.

6. Специална закрила на трудоустроените работници и служители.

12.30 ч. Дискусия и отговори на въпроси. Закриване на уебинара

Лектор: Теодора ДичеваТакса за участие: 100 лв. (без ДДС)


Отстъпки:

  • При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка.


В таксата са включени: лекции, техническо оборудване, учебни материали по имейла, сертификат за преминато обучение.


Важно!

Уебинарът ще се проведе през платформата Zoom (www.zoom.us).

Достъпът до обучението ще се осъществи чрез активиране на линк, който ще получите на посочения от Вас имейл, ден преди началото на уебинара. С този имейл ще Ви изпратим и допълнителна информация за уебинара. Всеки участник ще може да влиза в уебинара само от едно устройство.

Технически изисквания за участие в уебинара: персонален компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон. Работеща аудио система на устройството (тонколона/и или слушалки). Стабилна интернет връзка.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по темата на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Лекторът ще ги коментира по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение !!!

Крайният срок за заявяване и заплащане на уебинара е 25 януари 2021 г.


За заявяване на участие, кликнете тук.


Начин на плащане: по банков път
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514


За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие  и постъпило плащане по сметката на ТБМ Консултинг ЕООД до 25.01.2021 г., или до изчерпване на броя за участие в онлайн обучението. Приоритет имат получените плащания пред заявките!!! Фактурите по извършените плащания се изпращат на имейла.

В основание на плащане посочете '' Участие в уебинар по КТ''


За повече информация: 0889 416 048 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Фирма ТБМ Консултинг ЕООД си запазва правото за промени в програмата при непредвидени обстоятелства!!!