Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

Семинар Кодекса на труда (КТ) 2016 и Кодекса за социално осигуряване (КСО) 2016

НАЙ- НОВИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ И ДОПЪЛНЕНИЯ В КОДЕКСА НА ТРУДА (КТ) И КОДЕКСА ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ (КСО) В СИЛА ОТ 1 януари 2016 г.


16 февруари 2016 г.

София, хотел РАМАДА 4****

Лектори: Теодора Дичева- директор на Дирекция "Правно Осигуряване на инспекционната дейност" в ИА ГИТ и Катя Кашъмова- началник отдел "Осигурителна Методология" в ЦУ на НАП

Местата в залата за изчерпани!!!

ПРОГРАМА      


16.февруари.2015 г. (вторник)


до 09.00 Регистрация на участниците

09.00-10.30 Задължението на работодателя да водят трудови досиета на работника или служителя – кои са документите,  които работодателите следва да включат в трудовите досиета – задължение за създаване на трудово досие, ред за получаване от работниците на документи, съдържащи се в трудовото досие, срок за съхранение на документите- НТКТС.

Работно време с променливи граници – най-нова гъвкава форма на работното време, приета с летните промени на КТ и НРВПО – приложима или не, предимства и недостатъци.

Еднодневният трудов договор - нова форма на наемане на работници за един ден- приложно поле, предимства и недостатъци на този нов вид трудов договор.

Новите възможности за работа на непълнолетните от 16 до 18 годишна възраст – разрешава се на учениците да работят до 22.00 часа, без да се счита че полагат нощен труд. Дуалното обучение –позната ни форма на професионалното обучение: новити възможности за сътрудничество между училището и бизнеса.

10.30-11.00 Кафе пауза

11.00-12.30 Промяната на чл. 164, ал. 1 от КТ – стъпка напред от страна на законодателят в подкрепа на отговорното майчинство.

Либерализиране на режима за ползването на платения годишен отпуск (ПГО) – няма график, но има давност, писмената форма – задължителна за работодателите и работниците, когато ще искат, предоставят, отказват и отлагат ПГО.

Новото в реда за налагане на дисциплинарните наказания – кой може да налага дисциплинарни наказания, след последните промени на чл. 192, ал.1 от КТ.

Връщането на възможността за прекратяване на трудовия договор на работник, отговарящ на условията за пенсиониране за осигурителен стаж и възраст, и новите основания за прекратяване на трудовото правоотношение при „ранно пенсиониране“ по чл. 68а от КСО. Новите моменти при обезщетението по чл. 222, ал. 3 от КТ при пенсиониране.

Поставянето на "специален знак за спиране" - най- новото правомощие на инспекторите по труда, когато нарушението в правилата за здравословни и безопасни условия на труд създават опасност за живота и здравето на хората.

Лектор: Теодора Дичева

12.30-13.30 Обяд в ресторанта на хотела

13.30-15.00 Актуални въпроси по прилагането на осигурителното законодателство през 2016 г.

•             Промените в задължителното социално и здравно осигуряване.

•             Промени в КСО и Закона за здравното осигуряване.

15.00- 15.30 Кафе пауза

15.30- 17.00 Закон за бюджета на ДОО 2016.

•             Промените в подзаконовите нормативни актове.

•             Подаване на декларации, заявления от работодателите и осигурителите

за осигурените от тях лица, от самоосигуряващите се и от осигурените лица.

Казуси

Лектор: Катя Кашъмова

17.00 ч. Закриване на семинара и раздаване на сертификати


 

Дата на провеждане: 16.февруари.2016 г.


Такса за участие: 130 лв. (без ДДС)

 

Отстъпки:

  • При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка.
  • За участници в предишни семинари- още 5% отстъпка.

 

В таксата са включени: зала, лектори, техническо оборудване, учебни материали, 2 кафе- паузи, 1 обяд в ресторанта на хотела, сертификат за преминато обучение.

 

Място на провеждане: гр. София, София РАМАДА /Принцес/ Хотел****, зала Мерджан, бул. "Княг. Мария Луиза" 131, до Централна гара и Авторагара

 

Начин на плащане: по банков път 
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД 
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514


За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие  и постъпило плащане по сметката на ТБМ Консултинг ЕООД до 12.02.2016 г., или до изчерпване на местата в залата!!!

В основание на плащане посочете '' Участие в семинар''

Ако имате нужда от хотелско настаняване, моля свържете се с нас!


В хотел РИЛА- София,  цени за наши участници- заплаща се на хотела:

  • човек в двойна стая - 50 лв. с богата закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, безжичен интернет.
  • човек в единична стая- 70 лв. със закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет.

 

 

 

За повече информация: 0888 994 255, 0877 994 255 и 0897 994 255 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Фирма ТБМ Консултинг ЕООД си запазва правото за промени в програмата при непредвидени обстоятелства!!!