Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

 • счетоводство
 • обществени поръчки
 • социално осигуряване
 • Европейски проекти
 • ЗБУТ
 • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

Семинар по управление на проекти: 

 

       КАК СЕ ПИШАТ ПРОЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ- практически и разбираемо

 

 семинар управление на проекти по оперативни програми

 

 • 6 причини, поради които се финансират едва 30% от подадените проекти.
 • Занаят ли е писането на проекти или... Обетована земя за консултанти?!?
 • Мантрата „ПРОЕКТИ” – защо всички говорят за тях, а никой не ги е виждал?!?

 

 

Програма

 

09.00-09.30 Регистрация на участниците

09.30-11.00 Къде; Какво; Как – три „сламки”, за да не се удавим в морето от информация. Откъде да започнем – как да четем между редовете на Насоките за кандидатстване. Общи и конкретни цели на проекти – примери от финансирани проекти по различните оперативни програми; основни акценти при разработването на тези елементи; типични грешки. Какво и как четат оценителите в проектните предложения – споделено от един оценител.

 
11.00- 11.15 Кафе пауза

11.15-12.30 Съответствие на проекта – примери от проекти по различните оперативни програми. Проблеми и ограничения на кандидата, готовност за проекта. Целеви групи – дефинициия, примери. Причини за избор на целевите групи и дейностите; съответствие на проектните дейности с целевите групи. Анализ на заинтересованите страни. Основни грешки при обосновката на проекта.

Дейности по проект – видове, разписване на проектни дейности, примери (за проекти по различните ОП). Обосновка на дейностите. Типични грешки. Очаквани резултати – примери.  

12.30-13.30 Обяд в р-та на хотела

13.30-15.00 Методи за изпълнение на проект – видове методи и тяхната проектна защита. Процедури за избор на изпълнител/и (ПМС 55, ЗОП) – някои практически насоки. 

Попълване план на проекта – примери. Наблюдение и вътрешна оценка – възможни решения. Индикатори на проект за резултат, за продукт, за въздействие. Устойчивост на проект – видове, разписване, практически примери. Мултиплициращ ефект и добавена стойност.

Хоризонтални принципи – примери по отделните оперативни програми.

15.00-15.15 Кафе пауза

15.15-17.00 Бюджет – място и значимост на бюджета в оценката на проекта; изисквания за възнаграждения на екип по проект и методологии по различните оперативни програми.

Допустими разходи по проект – нормативна база по различни ОП. Основни пера в проектния бюджет, ключови правила при бюджетиране на проектните дейности. Основни грешки при попълване на бюджета. Изисквания към останалите приложения в проектната документация.

Обсъждане на проектни идеи на участниците и актуални възможности за финансиране по ОП.

17.00-17.30 Дискусии и консултации

 

Целева аудитория: Управители, мениджъри и служители на фирми; специалисти по HR; финансисти; общински служители; преподавателски и административен персонал във висши учебни заведения; педагогически персонал в детски и училищни институции; консултанти по европейски проекти; желаещи да повишат и задълбочат познанията си по разработване на проекти по всички оперативни програми.

 

Лектор: Милена Драгова притежава 15 годишен опит в разработването и управлението на проекти. Обучила е над 1500 бенефициенти по предприсъединителните фондове и оперативните програми(ОП). Оценител на проекти по всички ОП. Ключов експерт по проекти за обучения на централната и общинските администрации към МРРБ, Министерство на финансите, Министерски съвет, Агенция по заетостта и др.

 

 Дата на провеждане: 16.05.2012 г. (сряда)

Времетраене: 1 ден- 9,30 ч. начало- 17.30 ч. край и раздаване на сертификати

 

Място на провеждане: гр. София, хотел Будапеща, до Централна гара, ул. Будапеща 92А 

Такса за участие: 160 лв. (крайна цена)

Отстъпки:

 

 • При записване на втори участник от организация-  5% отстъпка.
 • За всеки следващ - 10% отстъпка.
 • За участници в предишни семинари- още 5% отстъпка.

 

 

В таксата са включени: зала, лектор, техническо оборудване, учебни материали, кафе, мин. вода, обяд, сертификат за обучението.

 

Начин на плащане: по банков път
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514

 

За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие и постъпило плащане по сметката на ТБМ Консултинг ЕООД !!!

В основание на плащане посочете '' Участие в семинар''.

Ако имате нужда от хотелско настаняване, моля свържете се с нас!

 

В хотел Будапеща цена за двойна стая - 100 лв. със закуска, паркинг, интернет и  9% ДДС, единична стая- 90 лв. със закуска, паркинг, интернет и 9% ДДС.

В хотел Дедеман Принцес София цена за двойна стая - 70 лв. със закуска, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет и 9% ДДС, единична стая- 90 лв. със закуска, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет и 9% ДДС.

 

За повече информация: 0889 416 048 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.